Der bliver løbende afholdt foredrag i menighedshuset.

Formålet med foredragsaftenerne er; at tilbyde sognet et oplysende foredrag, med en inspirerende foredragsholder, der kan berige os alle med f.eks. at kaste nyt lys over en sag, et tema, en person, en historisk begivenhed.

Næste foredrag er:

Scavenius –

helt eller forræder?

Tirsdag den 20. oktober kl. 19.00

ved Birgithe Kosovic

Erik Scavenius var leder af den danske regeringen under besættelsen. Han  beskyttede Danmark mod det værste under krigen, men er i manges øjne danmarkshistoriens største landsforræder, som også gjorde vold på noget centralt ved det at være dansk.

Mød Scavenius gennem Birgithe Kosovic, som har skrevet bogen ‘Den inderste fare’, et politisk-personligt portræt af Scavenius. Vi lærer både den private og den politiske Scavenius at kende.

Flere spørgsmål bliver bragt op denne aften: Hvor meget af sin frihed skal man opgive for freden? Og hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden?

Hvem var Scavenius som menneske? Hvilke perspektiver skal vi se ham i for at nå bag billederne af syndebukken og den uskyldige offer? Og hvilke spørgsmål vi alle må stille os selv, når det frie samfund er konfronteret med en totalitær fjende. Hvad indebærer de forskellige svar for vores fællesskab og det at være dansk?

Birgithe Kosovic (f. 1972) fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR’s Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hun modtog i 2012 Statens Kunstfonds  tre-årige arbejdslegat. ’Den inderste fare’ er hendes fjerde roman.