Der bliver løbende afholdt foredrag i menighedshuset.

Formålet med foredragsaftenerne er; at tilbyde sognet et oplysende foredrag, med en inspirerende foredragsholder, der kan berige os alle med f.eks. at kaste nyt lys over en sag, et tema, en person, en historisk begivenhed.

Det hele suppleres med kage og kaffe.

Næste foredrag er

Vi var folket – møder med østeuropæerne.

Tirsdag den 22. oktober kl 19.00-21.00
Med Thomas Ubbesen og Anne Haubek
Til efteråret er det tredive år siden Berlin Muren blev væltet af ekstatiske folkemængder i Østberlin. “Wir sind da Volk”, råbte DDR-borgerne og krævede frihed for diktatur og kommunisme.
Men hvordan er det egentlig gået vore medeuropæere i øst gennem de mellemliggende år? Er de blevet frie, lykkeligere borgere i en demokratisk og bedre verden – eller er hele friheds-eksperimentet endt i korruption og højrepopulisme?
Sammen med sin kone, journalist og Østeuropa-kender Anne Haubek, har Thomas Ubbesen gennem et efterår og en vinter rejst “Udkant-Østeuropa” – 15 tidligere kommunistiske lande – tyndt og talt med ganske almindelige mennesker om forholdene dengang og nu. De har bl.a. mødt Lech Walesa, der var med til at starte fagforeningen ”Solidaritet” i Polen, og senere blev symbolet på Sovjetunionen opløsning og Østeuropas opbrud med den kommunistiske styreform.
Billedet her viser aftenens foredragsholdere, Thomas Ubbesen og Anne Haubek, der møder Lech Walesa for at tale om østblokkens udvikling.
Denne aften får vi et medrivende og bevægende foredrag om menneskeskæbner fanget i historiens malstrøm.
Sidste år holdt Thomas Ubbesen et formidabelt foredrag om 1. verdenskrig. Så det bliver et glædeligt gensyn med en dygtig fortæller og et spændende og aktuelt emne.
Det foregår i menighedshuset – og kaffe og kage koster 20 kr., som går til menighedsplejen.